Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κριτικές για Dan Brown - Inferno

Καταπληκτικό. Μόλις τελείωσα την αγγλική έκδοση και μπορώ να πω ότι είναι ίσως από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα του Dan Brown. Μετά από το μέτριο (προσωπική γνώμη) Lost Symbol ο συγγραφέας επιστρέφει με ένα βιβλίο που θυμίζει έντονα Angels and Demons: καταιγιστική δράση, συνεχής ροή ιστορικών πληροφοριών και μία μάχη ενάντια στο χρόνο για την αποτροπή μίας παγκόσμιας καταστροφής. Ήδη μελαγχολώ που το τελείωσα.


Ο Νταν Μπράουν χρησιμοποιεί άφθονα στοιχεία από την παγκόσμια ιστορία και τον πολιτισμό αλλά αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι η συναρπαστική αφήγηση. Το INFERNO είναι ένα ιδανικό βιβλίο για απολαυστικές καλοκαιρινές αποδράσεις.



Ένα καταιγιστικό θρίλερ. Στο καινούργιο του βιβλίο, ο Νταν Μπράουν αξιοποιεί όλα τα δημοφιλή συστατικά: γρίφους, μια πανέμορφη γυναικεία παρουσία και στοιχεία μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.



Ο Μπράουν βρίσκεται στο στοιχείο του και δίνει ρεσιτάλ αποκαλύπτοντας πώς τα σκονισμένα βιβλία και οι υγρές υπόγειες στοές μπορεί να κρύβουν περίπλοκες συνωμοσίες ενάντια στην ανθρωπότητα.



Όταν διαβάζεις αυτό το βιβλίο αισθάνεσαι σαν να παρακολουθείς καλοκαιρινό μπλοκμπάστερ του σινεμά. Ο Μπράουν πλαισιώνει τον Λάνγκτον με θαυμάσιους χαρακτήρες και μας δίνει την πιο εντυπωσιακή περιπέτειά του μέχρι σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου